-

Setjesverslaafd: ‘Nog steeds twaalfjarige meisjes met hun pony’

Setjesverslaafd
Sacha Kleinblatt

Geld uitgeven aan matchende setjes voor je paard en jezelf: je kunt het – letterlijk – zo bont maken als je zelf wilt. Waar de een vooral gaat voor neutraal en functioneel houden anderen weer van ‘bling’ en shoppen ze zich suf om hun paard, en zichzelf, te laten opvallen in de ring en daarbuiten. Bit-lezer Charlotte De Cock geeft een inkijkje in haar verzameling.

De PRE-hengst Cazurro van de 32-jarige Charlotte De Cock loopt er vaak modieuzer bij dan de gemiddelde Nederlandse man. Samen met Louise Peirsman zorgt eigenaresse Charlotte ervoor dat hij er altijd op zijn paasbest uitziet. “Louise en ik zijn een team. Samen kiezen we voor gewaagde, opvallende outfits. Zowel voor onszelf als voor Cazurro.”

SetjesverslaafdCharlotte en Louise lopen niet graag tussen de lijntjes. “Roze en goud is echt ons ding, dat zijn onze lievelingskleuren. Ik heb bijvoorbeeld mijn paardrijlaarzen in het bruin laten maken met roze veters. Waarom niet? Waarom altijd zwarte laarzen nemen? Ook al zijn we met de paarden bezig, we mogen er ook knap uitzien en ons paard zo knap mogelijk maken.”

Pink girls

Op stal worden de meiden de ‘pink girls’ genoemd. “Omdat we veel roze dragen. We vinden roze gewoon een vrolijke kleur! Het wordt vaak geassocieerd met Barbie, als ‘girly’. Maar girly kan ook leuk zijn, roze is niet meteen minderwaardig. Je kunt op een bepaald niveau rijden en je paard tot in de puntjes modebewust aankleden.” Een favoriet setje hebben ze niet. “We kopen eigenlijk zo vaak nieuwe setjes dat we iedere maand wel een nieuwe favoriet hebben”, lacht Charlotte.

“We halen onze inspiratie uit de hedendaagse mode, en bekijken hoe we die het beste kunnen combineren met de paardenmode. Vaak zoeken we op het internet naar nieuwe setjes, maar sinds ons instagramaccount @stallioncazurro flink is gegroeid krijgen we ook veel gesponsord.” Charlotte lacht. “Louise is een twintiger, ik ben een dertiger, maar we zijn nog altijd de twaalfjarige meisjes met hun eerste pony wat dat betreft.”

Tijgersetje

Setjesverslaafd

“Wat voor een ander iets te opvallend is, willen wij met alle plezier dragen! Het meest opvallende setje wat ik heb, is denk ik mijn tijgersetje. Ik had een tijgerrijbroek aangeschaft, en dat is uiteindelijk uitgegroeid tot een heel setje.”

Door het thuisfront wordt Charlotte’s voorliefde voor setjes als ‘knettergek’ bestempeld. “Maar veel van de aangeschafte paardrijkleding kunnen we ook in onze vrije tijd dragen, dus dan kunnen we het een beetje verantwoorden”, grinnikt Charlotte. “Tja, de één geeft veel geld uit aan voetbal, de ander aan de autosport en wij doen het aan ons paard. Het scheelt dat we met z’n tweeën zijn. Als twee jonge meiden met een passie voor mode hebben we altijd tijd om Cazurro perfect in orde te maken!”Bron: Bit Mode, voorjaar/zomer 2018

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!