-

Filmhengst Spirit in The Hall of Fame

Spirit Arnd Bronkhorst

De hengst die als inspiratie diende voor de animatiefilm Spirit: Stallion of the Cimmarron uit 2002 is opgenomen in de Horse Stars Hall of Fame van de Equus Foundation.

Mustang-hengst Spirit was de muze voor de maker van de gelijknamige film. Op 8 mei werd bekend gemaakt dat de hengst opgenomen wordt in de Horse Stars Hall of Fame van de Equus Foundation. Op dezelfde dag werd hij 23 jaar.

Toen de rol van Spirit bij het maken van de film was voltooid, koos DreamWorks Studio, die de film produceerde, het Return to Freedom in California als het permanente thuis van Spirit.Een bedreigd ras

“In 2002 werden miljoenen jongeren en volwassenen overal ter wereld zich bewust van de Amerikaanse Mustang en hun uitdaging om te overleven in een veranderende wereld dankzij de geanimeerde speelfilm”, zegt Neda DeMayo, oprichter van Return to Freedom, Wild Horse Conservation tegen Horsetalk.

“Het feit dat Spirit hier op de opvang staat heeft ervoor gezorgd dat zowel paardenmensen als jongeren betrokken zijn geraakt in het behouden van de Mustang.”

Spirit is populair onder de bezoekers van de opvang en zijn imago heeft een nieuwe generatie mensen aangespoord om te pleiten voor het voortbestaan van wilde paarden in Amerika.

Bron: Horsetalk

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant