-

FEI gaat regels voor dressuurtraining herzien

Arnd Bronkhorst

De FEI gaat een werkgroep vormen om de regels voor de training van dressuurpaarden tijdens grote, internationale concoursen te herzien. Dit besluit is gisteren genomen tijdens een vergadering tussen het dressuurcomité en aandeelhouders.

Tijdens de vergadering, die een hele dag in beslag nam, werden de richtlijnen voor stewards tijdens internationale concoursen onder de loep genomen. Er werd uitvoerig gediscussieerd over de training van paarden vóór de wedstrijden, maar ook over de educatie en ondersteuning van wedstrijdfunctionarissen, verschillende wedstrijdvormen en jurering.

“Dit was een zeer nuttige vergadering”, zei Frank Kemperman, voorzitter van het dressuurcomité van de FEI. “Er zijn interessante voorstellen gedaan over het houden van toezicht en het jureren. Het is ook goed dat we tot een overeenkomst zijn gekomen over het vormen van een werkgroep om de handleiding voor dressuurstewards te beoordelen en waar nodig te herzien.”Ook FEI-president Ingmar de Vos is zeer tevreden over de bijeenkomst. “We hebben een aantal open en eerlijke discussies gevoerd, die hebben geleid tot nieuwe inzichten voor de toekomst van de dressuursport.”

De werkgroep zal gaan bestaan uit vertegenwoordigers van de International Dressage Riders Club en de International Dressage Trainers Club, vertegenwoordigers van de FEI en een medisch expert. In de loop van de komende maanden zal de groep zich buigen over Annex XIII van de handleiding voor stewards op dressuurwedstrijden. Dit hoofdstuk beschrijft onder andere de verschillende hoofd-halshoudingen die zijn toegestaan tijdens de training vóór en na de wedstrijd. Het is nog niet bekend wanneer de werkgroep haar conclusies precies zal presenteren.

Klik hier om de huidige voorschriften van Annex XIII te lezen.

Bron: FEI

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant