Rijden, sneeuw, winter, haflinger, foto Arnd
Rijden, sneeuw, winter, haflinger, foto Arnd

De voor- en nadelen van sneeuw

Nieuws

Sneeuw! De reacties op deze witte substantie lopen uiteen... Je vindt het fantastisch of verschrikkelijk. De sneeuw gaat vaak gepaard met kou, ijzel en nattigheid. Hieronder volgen de voor- en nadelen van de sneeuw.





  • Het verkeer




Het is voor een auto alleen al spannend op de weg, voor een combinatie met trailer zal dat nog meer het geval zijn. Het is verraderlijk glad en om ongeschonden de witte wegen te trotseren, moet je je rijstijl aanpassen. Voldoende afstand houden, rustig optrekken, ver vooruit kijken en winterbanden onder je auto laten plaatsen helpen je al een eind op weg. Maar nog beter, als je de weg niet op hoeft, gewoon niet gaan!


  • Buitenbak




De sneeuw betekent voor alle ruiters met een buitenbak dat er tijdelijk niet gereden kan worden. Dus je zult andere mogelijkheden moeten zoeken om toch je paard zijn benen te laten strekken.


  • Paard voor de slee




Je kunt niet rijden? Wanneer je paard ‘menproof’ is, kun je er ook een slee achter zetten, hup daar ga je!


  • De troep




Het is best leuk spul die sneeuw, zolang het blijft liggen.. Maar sneeuw verandert vaak snel in een smerige, kletsnatte pap. Met vieze schoenen, doorweekte sokken en natte voeten tot gevolg. Neem dus droge sokken en andere schoenen mee naar stal, dan kun je op de terugweg alvast wat opwarmen in de auto.


  • De kou




Je vingers, voel je ze nog? Je hebt wel lekkere fleece handschoenen mee naar stal, maar sommige klusjes lukken niet met die onhandige dingen aan. Gevolg: geen gevoel meer in je vingers behalve dan dat ze pijn doen.


  • Tijd voor jezelf




Voor de ruiters met kinderen betekent sneeuw: rust! Wat is er nou leuker dan buitenspelen in de sneeuw? Dus, de kinderen lekker naar buiten en zelf lekker binnen Bit Magazine lezen!


  • De open haard/de verwarming in de kantine




Sneeuw betekent vaak ook gezelligheid, buiten is het koud en wit, binnen is het warm en gezellig. Samen met wat zelf geproduceerde warmte en een lekker drankje/hapje kun je weer even bijkletsen met je stalgenoten of familie.


  • De kerstboom




Door de sneeuw blijf je toch niet zo lang op stal hangen als normaal, dus kun je die tijd nu besteden aan kopen en optuigen van je kerstboom. Dat maakt het nog gezelliger!


  • Krakend sneeuwdek




Het geluid van paardenhoeven op de straat geeft ons paardenliefhebbers natuurlijk een euforisch gevoel. Maar lopen door de sneeuw geeft ook een bijzonder geluid. Kijk wel uit dat je paard niet uitglijdt op zijn ijzers in de gladde sneeuw!


  • Prachtig landschap




De sneeuw levert een prachtige landschap op. Als het kan, zou je echt het bos in moeten gaan. Het is er rustig en ontzettend mooi met een laagje sneeuw.

 

Bron: Bitmagazine.nl