150824134_ABFweb
150824134_ABFweb

Dubbeldam en Van der Horst genomineerd voor FEI Award

Nieuws

Springruiter Jeroen Dubbeldam en para-dressuuramazone Rixt van der Horst zijn genomineerd voor een felbegeerde FEI award. Beiden staan ze op de shortlist voor de finale van de FEI Awards 2015. De winnaars zullen tijdens een galadiner op het eiland Porto Rico op 13 november bekend gemaakt worden.


Jeroen Dubbeldam is genomineerd in de categorie ‘Reem Acra Best Athlete’. In 2014 werd hij tweevoudig wereldkampioen springen. In datzelfde jaar zat hij in het team dat de Furusiyya FEI Nations Cup finale op naam schreef. Tijdens de Europese kampioenschappen in Aken dit jaar sleepte de getalenteerde springruiter zowel teamgoud als individueel goud binnen.
Hopelijk prolongeert Jeroen Dubbeldam zijn titel: vorig jaar werd hij ook al uitgeroepen tot ‘FEI Best Athlete’. Dubbeldam moet het opnemen tegen Boyd Exell (Australië), Jaques Ferrari (Frankrijk), William Fox-Pitt (Engeland), Ingrid Klimke (Duitsland) en Charlotte Dujardin (Engeland) kans op de titel.

‘Against all odds’


Rixt van der Horst maakt kans op een award in de categorie ‘Against All Odds’. Deze award is er voor mensen die hun hippische doelen najagen, ondanks een handicap of een extreem moeilijke persoonlijke situaties. Tijdens de Wereldruiterspelen in Caen liet Rixt vorig jaar zien wat ze in huis had en sleepte ze maar liefst twee keer de wereldtitel in de wacht. Dit zelfde kunstje herhaalde ze op het EK para-dressuur in Deauville! Rixt van der Horst zal Gerardo Tazzer (Mexico), Oriana Ricci Mannisille (Uruguay), Pepo Puch (Oostenrijk), Ben Hobday (Engeland) en Celine van Till (Zwitserland) moeten verslaan om deze award mee naar huis te nemen.

Klik hier voor alle genomineerden.

Bron: FEI