Na dood Olivia fonds opgericht voor veiligere sport

Vorig jaar werd niet alleen de eventingwereld, maar de hele paardensportwereld opgeschrikt door het overlijden van Olivia Inglis. De zeventienjarige amazone verongelukte tijdens haar cross. Na haar dood richtte men een fonds op om de eventingsport in Australië veiliger te maken. Inmiddels zijn de eerste stappen gezet.

Olivia verongelukte vorig jaar maart op de Scone Horse Trials. De organisatie van deze wedstrijd was een van de initiatiefnemers voor het opzetten van het fonds, met het uitgangspunt jonge talentvolle ruiters te helpen bij hun topsport ambities.

Veiliger

Nadat niet veel later ook de negentienjarige Caitlyn Fischer verongelukte, werd besloten het geld vanuit het fonds te spenderen aan het veiliger maken van de sport.

Een van de eerste projecten dat zal worden afgerond is een nieuwe waterhindernis op de ponyclub waar Olivia vele uren van haar leven doorgebracht.

Bron: Horses en Horsetalk


Reacties op dit bericht

Discussie zien we graag, maar wel met respect voor elkaar. Je kunt reageren met achterlating van je e-mailadres en je voor- en achternaam, maar als je vaker reageert is het nog makkelijker om jezelf eenmalig te registeren. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 400 woorden. Upload geen foto's groter dan 500kb! Lees hier alle spelregels.

Reacties (0)

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Facebook reacties (0)