-

Dertien jaar oud meisje rijdt internationaal met Fries

Arnd Bronkhorst Arnd Bronkhorst

Ze is pas dertien jaar oud, maar de Russische amazone Anna Guseynova reed afgelopen maand wel naar eerste EK. Met een Fries. Eurodressage schrijft dat Anna met de zeven jaar oude Fries Abe fan it Hiem een score behaalde van 67.398 %, 71.889 % en 71.354 %.

De Russische reisde helemaal van Rusland naar het Spaanse Valencia om deel te nemen aan het Europese kampioenschap voor kinderen. “We kwamen helemaal met de vrachtwagen, de reis duurde drieënhalve dag”, vertelt Anna. “Abe deed het erg goed in de wedstrijd, hij is een blij paard!”

De familie van Anna kocht het paard toen hij pas zeven maanden oud was en de jonge Anna rijdt hem al vanaf zijn derde. Het groene duo steeg samen tussen de niveaus en in juni 2014 hadden ze hun internationale debuut tijdens het CDI in Moskou. “Mijn andere paard is een zes jaar oude KWPN’er, we kochten hem een jaar geleden. Hij bleef tot de zomer in Nederland en is nu bij ons in Rusland.”Anna wordt getraind door Larisa Demchenko en zegt dat Abe elke dag zijn best voor haar doet en al zijn emoties in de wedstrijd stopt. “Toen hij voor het eerst de bergen in Valencia zag, was hij bang. Maar hij werd al snel weer rustig en deed zijn best.”

Dit jaar hoopt Anna deel te nemen aan het Europese kampioenschap in Vidauban, Frankrijk. Op de lange termijn wil ze dierenarts worden.

Bron: Eurodressage 

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant