-

De scholen zijn weer begonnen: 5 redenen waarom paardenmensen daarvan balen

Paula da Silva

Ondertussen lijkt de zomervakantie alweer een eeuwigheid geleden. De scholen zijn volop begonnen en waar je de eerste weken vaak nog een beetje rustig mag inkomen, is het lesprogramma nu in volle gang. Dat betekent weer zwoegen in de schoolbanken en daar ziet menig scholier tegenop. Maar voor mensen met paarden zijn er nog andere redenen om nu te balen. Of je nou zelf nog naar school gaat of kinderen hebt die nu weer aan de bak moeten, deze redenen om te balen herken je vast!

  • Minder tijd om te rijden

Lange schooldagen, veel huiswerk en dan ook nog eens door weer en wind op en neer fietsen of lang in de bus of trein zitten: zo blijft er natuurlijk weinig tijd over om lekker te kunnen rijden. Al snel mis je de saaie zomerdagen, toen je grootste zorg was op welk tijdstip je het minst last van vliegen zou hebben…

  • Eerder donker

Je hebt al weinig tijd om te rijden en dan merk je tot je grote schrik ook nog eens dat het steeds eerder donker wordt. Voor degenen die een stukje over de weg moeten om bij een binnenbak of verlichte buitenbak te komen, is het weer tijd om de kerstverlichting, uuuh, fluorescerende jasjes en dekens tevoorschijn te toveren.

  • Modder

En bij donkere dagen hoort helaas ook regen, en dus modder… Je hebt sowieso al minder tijd, maar nu moet je ook nog eens extra poetsen voordat jij op je pony kan klimmen. Voor een regendeken is het dan weer eigenlijk net te warm. Hmm, lastig die overgangsperiode!

  • Geen doordeweekse wedstrijden of buitenritten

Waar je in de zomer nog op dinsdagavond even op wedstrijd kon, moet je nu met militaire efficiëntie plannen wanneer jij je laatste winstpunten gaat halen. Helaas brengt het najaar ook veel meer bakkabouters met zich mee; hallo herfststormen en angstaanjagende vallende blaadjes!

En wat buitenritten betreft: tijdens de zomer kon je lekker overdag op pad en koos je de momenten uit dat het rustig was op de weg. Nu is het eigenlijk onmogelijk om na school nog even een ritje te maken, en als je dan een keertje geen huiswerk hebt, kom je erachter hoe veel verkeer er op de weg is vlak voor etenstijd! ‘Verkeersmak’ krijgt nu opeens een andere definitie…

  • Voor ouders:

Voor ouders betekent het begin van het schooljaar ook vaak dat zij een deel van de verzorging op zich moeten nemen. Bekijk het van de positieve kant: een extra stal uitmesten helpt wel mee in de strijd tegen de vakantiekilo’s!

Wat vind jij het vervelendste aan het begin van het schooljaar? Laat het ons weten in een reactie!

Bron: Bitmagazine.nl

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant