charlotte dujarding, valegro
charlotte dujarding, valegro

Bit Buzz: Valegro met pensioen na Rio

Nieuws

Even lekker lezen in je pauze! Bit brengt dagelijks om 13:00 uur je portie paardennieuws. We verzamelen items op het gebied van instructie, gedrag en welzijn. Daarnaast ontbreken humor en emotie natuurlijk niet! Vandaag: Valegro met pensioen na Rio, Bruce Springsteen gastheer op sponsoringsfeest voor Rio en waarom de levade niet in dressuurproeven voorkomt.



Nieuws


Na de Olympische Spelen 2016 in Rio gaat haar paard Valegro met pensioen, zegt tweemalig olympisch kampioen Charlotte Dujardin. De combinatie won al goud tijdens de Olympische Spelen in Londen in 2012. De volgende spelen zullen de laatste zijn voor Valegro. Lees hier verder.



Nieuws


De petitie van dierenwelzijnsorganisatie de Sophia-Vereeniging is afgelopen maanden ruim 37.000 keer ondertekend. In de petitie vraagt men om een verlaging van het btw-tarief op diergeneeskundige handelingen. De Sophie-Vereeniging verzoekt alle Tweede Kamerleden dierenwelzijn mee te nemen in de stemmingen over het Belastingplan 2016. Lees hier meer.



Nieuws


Niemand minder dan Bruce Springsteen, zanger en vader van springruiter Jessica Springsteen, zal gastheer zijn op het Amerikaanse Rockin’ Rio. Het feest, dat zal plaatsvinden op 22 januari 2016, is bedoeld om op een leuke manier geld in te zamelen voor paarden en ruiters van de Verenigde Staten die naar de Olympische Spelen in Rio gaan. Lees hier meer.



Rijtechnisch


‘Waarom wordt de klassieke oefening levade eigenlijk niet gevraagd in dressuurproeven als de ultieme verzamelingsoefening?’ wordt gevraagd op DressageToday. ”In allerlei opzichten is de levade inderdaad het toppunt van verzameling, maar de levade is een zeer ingewikkelde oefening die veel oefening en beheersing van paard en ruiter eist.” Lees het hele artikel voor de uitleg.



Beeld


In het Engelse Cumbria is door dierenorganisatie RSPCA een paard gered. De ruin was na overstroming van de rivier Kent op een eilandje terecht gekomen en kon er zelf niet meer vanaf.