-

Belinda Meuldijk heeft oplossing voor Oostvaardersplassen

Oostvaardersplassen Arnd Bronkhorst

De petitie Oostvaardersplassen met 123.000 handtekeningen werd mede door Belinda Meuldijk overhandigd in Den Haag. De dierenactiviste en actrice vertelde ’s avonds bij Pauw over de oplossing die ze heeft om een einde te maken aan het dierenleed in de Oostvaardersplassen.

Belinda Meuldijk wil alle Konikpaarden uit de Oostvaardersplassen halen en naar het buitenland brengen. “De paardjes kunnen naar de stichting Paard in Nood Spanje, waar zij hun tweede leven mogen beginnen. Dit kan uiteraard alleen in volledige samenwerking met provincie Flevoland en Staatsbosheer en volgens de voorschriften van de NVWA en onder begeleiding van een team dierenartsen”, zegt Belinda.

Maat vol

Volgens Belinda heeft het leed lang genoeg geduurd: “Er moet nu met oplossingen gewerkt worden, en niet meer met honger en kogels. Het is de morele plicht van ieder fatsoenlijk mens om te zorgen dat er geen één hongerig of ziek dier achterblijft.”Grote grazers

Ze is van mening dat niet alleen de Konikpaarden, maar alle grote grazers uit het natuurgebied gehaald moeten worden. “Uiteraard is het mijn mening dat alle grote grazers en niet alleen de Konikpaardjes weg moeten uit de OVP. Maar omdat stichting Paard in Nood Spanje zich alleen met paarden kan en mag bezighouden, zal er voor de edelherten en heckrunderen naar andere natuurgebieden moeten worden gekeken”, vertelt ze.

Bron: Horses.nl

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant