fit
fit

Kick-off Fitste Ruiterteam van Nederland!

Nieuws

Vandaag was de kick-off van de fitheid challenge van het Adelinde Trainingscentrum. In de Bit-piste streden twee teams tegen elkaar, team Lammert Haanstra en team talenten. Uiteindelijk won het talententeam.


 Het Adelinde Trainingscenter (ATC) gaat op zoek naar het ‘Fitste Ruiterteam van Nederland’! Ruiterfitness helpt om je fitheid te verbeteren. Dat lijkt makkelijk, een paar rondjes hardlopen en de fitheid volgt vanzelf.

Voor paardrijden is dit echter niet genoeg. Paardrijden vereist een hoge mate van coördinatie en controle van het gehele lichaam. Inmiddels zijn er veel ruiters die het nut in zien van zichzelf fysiek en mentaal trainen. Ruiterfitness heeft als doel jouw fysieke en mentale fitheid te verbeteren. Om een paard optimaal te kunnen laten presteren is het van groot belang om als ruiter de volledige controle te hebben over twee lichamen, dat van het paard én jezelf.

Welk ruiterteam is het fitst en weet de deskundige jury ervan te overtuigen dat zij de titel ‘Fitste Ruiterteam Nederland 2015′ tijdens de finale op Horse Event 2015 mogen dragen? Zojuist vond de kick-off plaats in de Bit-piste op Horse Event. De ATC ECO-coaches dagen je uit om een aantal maanden met jouw team te trainen. Rijverenigingen, ponyclubs, pensionstallen, maneges, vriendengroepen etc.; alle teams mogen meedoen! De beste ruiterteams worden uitgenodigd om tijdens Horse Event 2015 tegen elkaar te strijden in de finale. Deze teams gaan een fitheidsproef afleggen die alles te maken heeft met samenwerken, weerbaarheid, wendbaarheid en ontzettend veel snelheid. Er is één team die kan winnen en kans maakt op de titel en mooie prijzen! Durf jij de uitdaging aan te gaan?
fit