-

Doe mee aan clinic Chris Irwin op Horse Event!

Fleur Louwe

Heb jij een uitdaging met je paard of ben je een jong paard aan het opleiden en zou je graag geholpen willen worden door Chris Irwin? Dat kan! Voor zijn demo’s op Horse Event zoekt Chris naar ruiters en paarden die het niet erg vinden dat er een talrijk publiek over hun schouder meekijkt. Geef je op via Bit@eisma.nl en vermeld duidelijk je (NAW)gegevens en aan welke clinic je mee wilt doen.

Voor vrijdag 9 september zoekt Chris:

Drie paarden die tegelijkertijd in de Bit-piste kunnen. Hij zal de paarden en ruiters zowel op de grond als in het zadel laten kennismaken met zijn nieuwe trainingsconcept, dat gebaseerd is op het lerend vermogen en de natuurlijke behoefte van je paard.

Het leukst is als we drie verschillende disciplines kunnen laten zien. We zoeken daarom een dressuur/springruiter, een westernruiter en een paard dat nog niet noodzakelijk ver is opgeleid onder het zadel met wel bekend is met de basishulpen en gewend is te werken aan de lange lijnen.

Voor de clinic in de Horsemanship arena zoekt Chris een combinatie waarvan de ruiter in ieder geval geen beginner is. Om de clinic goed te laten slagen zoeken we een paard dat een beetje brutaal en opdringerig is.Voor zaterdag 10 september zoekt Chris:

Voor de demonstratie in de Bit-piste twee gevorderde combinaties in de disciplines western en dressuur/springen/eventing. Voor de uitleg die Chris wil geven over hoe paarden leren, is het belangrijk dat de paarden al de nodige wedstrijdervaring hebben, waarbij de ruiter tegen problemen aanloopt die ten koste gaan van de prestaties. Bijvoorbeeld: het paard heeft problemen met rechtrichten of laat zich moeilijk verzamelen. Er wordt tijdens deze clinic alleen in het zadel gereden.

Het thema van de clinic in de Horsemanship arena is grondwerk. Chris demonstreert hoe jouw lichaamstaal de lichaamsgesteldheid, het gedrag, humeur en het prestatievermogen van jouw paard beïnvloedt. Twee ruiters mogen zich met hun paard voor deze clinic inschrijven. Het ras of de discipline waarin je rijdt, maakt niets uit. Let op: Chris zoekt geen probleempaarden voor deze clinic, maar paardenbezitters die graag een betere band met hun paard willen op de grond. De paarden dragen tijdens de clinic een hoofdstel en longeersingel. Houd een dressuurzweep en longeerlijn bij de hand.

Voor zondag 11 september zoekt Chris:

Twee gevorderde combinaties zonder noemenswaardige problemen die in de Bit-piste uitleg krijgen hoe ze hun paard beter in balans kunnen rijden. Bewustwording, de plaatsing van het been van de ruiter, de inwerking van je zit en timing en dit alles zonder aan de teugels te hoeven trekken. Ideaal als je wilt leren om je paard met nog meer ontspanning door de baan te laten gaan, soepeler en met meer verzameling.

Voor de clinic in de Horsemanship arena zoekt Chris één gevorderde combinatie. In deze clinic geeft Chris tips hoe je een paard meer moed en vertrouwen kunt geven. Het is dus belangrijk dat je paard nerveus is in een spannende omgeving en wel wat meer zelfvertrouwen kan gebruiken op onbekend terrein.

NB: indien er niets vermeld staat, maakt de discipline die je beoefent of het ras van jouw paard niets uit.

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant