-

2019: Ambitieuze voornemens van topruiters & redactie

Arnd Bronkhorst

Goede voornemens. De een stelt zichzelf ambitieuze doelen en verwerkelijkt ze, of helaas niet. De ander doet niet aan goede voornemens, omdat je je niet aan data moet binden of vasthouden om iets gebeurd te krijgen. Zij stellen zichzelf liever doelen door het jaar door heen en niet alleen in januari. Hoe dan ook, iedereen heeft altijd wel een doel of wens waarmee ze zichzelf willen uitdagen of waarmee ze iets willen bereiken. Wat zijn de goede voornemens van bekende ruiters en amazones dit jaar? En die van onze redactie?

Topruiters

Dressuuramazone en -trainer Judith Pietersen

“Voor 2019 heb zowel een aantal voornemens als doelen die ik graag wil verwezenlijken. Wat goede voornemens betreft zou ik dit jaar heel graag willen leren piano spelen, meer water willen drinken, en vaker willen tennissen. Maar ook zou ik graag een strandrit willen maken. Het strand is namelijk een paar uur rijden, waar het dan ook vaak bij blijft. Hier kunnen we wel heerlijke bosritten rijden, maar dit jaar wil ik ze wel echt een keer meenemen naar het strand. Wat sport betreft heb ik voor dit jaar ook een aantal doelstellingen gezet. Ik zou mezelf namelijk graag door ontwikkelen met jureren, mijn uiteindelijke doel is namelijk subtopniveau. Daarnaast staan een nieuwe Kür op muziek, de Prix St. Georges starten met Limited Edition, en de NK Subtop ZZ-Zwaar op mijn lijstje!”

Dressuurruiter en -trainer Laurens van Lieren

“Ik dacht er al een tijdje over na, maar nu durf ik het ook hardop te zeggen. Wat goede voornemens betreft ben ik al een tijdje hard aan het werk om dit jaar een comeback te maken op topniveau. Ik heb een heel aantal goede paarden, die allemaal aan de bak moeten dit jaar. Ik heb van elke leeftijd wel wat met stuk voor stuk verschillende kwaliteiten. Ik hoop dan ook dat deze kwaliteiten eruit zullen komen. Mijn elfjarige paard is echt een droompaard en ik hoop daarmee mijn wedstrijddebuut te maken en naar de Grand Prix te kunnen. Het is een kwestie van tijd, maar dit is mijn doel en ambitie dit jaar: een comeback maken op topniveau.”

Dressuuramazone en -instructrice Coby van Baalen

“Ik heb persoonlijk helemaal niets met data of jaren. Ik geniet uiteraard van de hele sfeer rond kerst en nieuwjaar, maar ik doe niet echt iets aan goede voornemens. Dit komt omdat ik elke dag het beste eruit probeer te halen.”

Dressuuramazone en instructrice Tineke Bartels

“Mijn goede voornemen zou zijn dat ik het heel erg graag zou willen houden zoals het is. Ik hoop namelijk dat ik elke dag nog paarden kan blijven rijden en mensen kan helpen. Ook hoop ik dat mijn leerlingen blijven doen hoe ze het nu doen. Ze hebben namelijk een lange weg te gaan, maar dat brengt ze wel tot een heel mooi resultaat.”

Redactie Bit

Uiteraard heeft de redactie van Bit ook een aantal goede doelen gesteld voor 2019. Deze doelen hadden we altijd al, maar de stap om ze te verwezenlijken moet dan ook nog worden gezet.

Hoofdredacteur Bit Dorien van Dijk

“Milieuvriendelijker werken is één van onze doelen. Wanneer je in je medium een betere (paarden)wereld voorstaat, ben je ook gedwongen om naar jezelf te kijken. Om een stapje richting dit doel te nemen, gaan we vanaf dit jaar Bit op houtvrij offset papier drukken. Hier zijn we stiekem best wel trots op. Daarnaast willen we vaker met onze leden in contact te komen. Dat gebeurde tot nu toe op HorsEscape en op Ride & Run, maar dit jaar organiseren we ook 2 kennisevents. Een op 30 maart bij De Paardenkamp. De tweede in de tweede helft van het jaar op een nog nader te bepalen locatie. Daar hebben we ontzettend veel zin in. We zullen op deze momenten ook contact zoeken met de bezoekers en hun wensen peilen, zodat we ons magazine daarop nog beter kunnen laten aansluiten.

Bit, het magazine, wordt veel dikker. We hadden al langer de wens om meer te doen met papier en dat gaat nu gebeuren. Zo komt er een apart themaboekje bij (elke uitgave) en integreren we foto-scheurvellen met mooie foto’s die je kunt ophangen. In het kort hebben we als goede voornemens om van Bit magazine nog meer een cadeautje te maken en alles waarover we schrijven online en in het magazine nog beter op onze leden af te stemmen.”


Clean desk policy

Een van onze doelen is ook een ‘clean desk policy’, maar in real life lukt het ons maar moeilijk om dat een heel jaar vol te houden. Misschien dat we daar komend jaar nog een stap in kunnen maken.


Bron: Bitmagazine.nl

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant