-

Winnaar theaterpremière M.K. de Manvan bekend

Theater Veluvine

Bit mocht van Haverproducties twee kaartjes weggeven voor de theaterpremière van M.K. de Manvan op donderdag 28 juni. De mailbox stroomde vol, want paardencabaretier M.K. de Manvan is erg populair! De gelukkige winnares is Esther Kreuse. Veel plezier bij de voorstelling!

“Het leek ons leuk om theater Veluvine lekker ‘paards’ te maken”, legt paardencabaretier M.K. de Manvan uit. “Daarom willen we tijdens de feestelijke première van mijn show Gék van paarden zo veel mogelijk mensen in rijbroek naar het theater laten komen.” Onder alle theaterbezoekers die in rijbroek komen, wordt een splinternieuwe superdeluxe rijbroek van het merk Montar t.w.v. € 139,95 verloot, die door Ruitersportzaak Den Besten uit Hierden ter beschikking is gesteld. Daarnaast worden er twee boeken t.w.v. € 19,95 mét handtekening van MK de Manvan – die onder paardensportliefhebbers bekend werd door zijn hilarische columns als man van een paardenvrouw – verloot. “Iedereen die in rijbroek komt, schrijft zijn naam bij binnenkomst in theater Veluvine op een briefje. Alle briefjes stopppen we in een cap en na afloop van de show trek ik er drie winnaars uit”, aldus M.K. de Manvan.

Paardencabaret: Gék van paarden

Gék van paarden wordt M.K. de Manvan, maar met geheven hoofd weet hij zich een weg te banen in de wereld van de paardenliefhebbers. In de show vertelt hij droog en komisch hoe hij het hoofd probeert te bieden aan de paardenperikelen van zijn vrouw en brengt hij op uiterst muzikale wijze prachtige songs over een leven met paarden ten gehore. Hij houdt paardengekken een spiegel voor en geeft hun partners hoop.Recensie Jacques d’Ancona:

‘Het beeld van zaagsel, trailers en stro, het ergonomische hoofdstel, de zadelkamer, mesthoop en kruiwagen, zaken als beenbeschermers, afsponzen, paddock, rijlaarzen en dressuuroefeningen… het roept een wereld op die het publiek van welwillende lotgenoten vanzelfsprekend ‘herkenbaar’ noemt. Maar er is meer. M.K. heeft hetgeen hem overkwam met gepaste afstandelijkheid in taalgebruik geestig benaderd. Bovendien weet hij grappen onderkoeld en met ironie knap te brengen, zonder in voor de hand liggende woordspelingen uit de sector ‘paard’ te belanden.’ (Dagbad van het Noorden 25-5-2018).

Bestel nu zijn boek (als Bit- abonnee krijg je 20% korting)  in onze webshop!

 

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant