Afbeelding

Win: Een les van Jolanda Adelaar!

Win

Jolanda Adelaar is masterclass instructeur en gedragstherapeut voor paarden. Daarnaast is ze Grand Prix-amazone, en wel een hele unieke! 

Niet alleen vanwege haar bijzondere paard Carletto, maar ook vanwege haar trainingsmethode; ze traint haar paarden met positieve bekrachtiging (clickertraining) en wil deze paardvriendelijke manier van trainen graag promoten en delen. Wie weet straks ook met jou, tijdens een gratis les!

Eigenlijk is de paarden-CV van Jolanda Adelaar te lang om op één pagina op te noemen. En waarschijnlijk is dat ook helemaal niet nodig, want Jolanda is de afgelopen decennia bepaald geen onbekende gebleven in de paardenwereld: met haar onlangs op dertigjarige leeftijd overleden fjord Guus aka ‘Super Guus’ behaalde ze de Subtop. 

In 2006 werd ze met Guus als speciale act uitgenodigd op de FEI World Cup Dressuur in ’s Hertogenbosch, waar ze samen lieten zien dat ook een koudbloed piaffe en passage kan doen. Guus kreeg zijn eigen fanclub en in 2006 werd ook het boek ‘Guus’ gepubliceerd.

Momenteel heeft Jolanda nog twee paarden: Carletto en Jai. Carletto is het eerste Murgese-paard ter wereld dat uitkomt in de Grand Prix en is door Jolanda zelf opgeleid middels positieve bekrachtiging. Het Murgese-paard is een Italiaans barok paardenras dat in 1900 bijna was uitgestorven, maar nu weer met veel passie wordt gefokt in Italië. Met Jai, een KWPN-er, rijdt Jolanda Lichte Tour. Hij wordt momenteel door Jolanda voorbereid om Grand Prix te starten.

Naast amazone is Jolanda ook instructeur, gedragstherapeut, docent Paardengedrag aan de Tinley Academie én, met meer dan 41K volgers op Instagram en meer dan 29K volgers op YouTube en Facebook, een bekende influencer. Regelmatig is ze te zien op shows als Equiday en Horse Event. Jolanda geeft wedstrijdgericht les en maakt zowel onder het zadel als met grondwerk gebruik van clickertraining. Jolanda: “Ik vind het belangrijk om het beste naar boven te halen bij alle typen paarden en rassen. Dressuur is voor het paard. Niet andersom.”

Winactie

Ben jij Bit & Cap-abonnee, wil je kans maken op deze gave les én wil je jezelf terugzien in Bit & Cap? Vul dan vóór 28 februari dit formulier in. De les wordt gegeven bij Jolanda thuis in Veghel, op jouw eigen paard.

Meer info over Jolanda Adelaar vind je op superguus.com