Gizmoandteddy
Gizmoandteddy

Kampioenslint voor ten dode opgeschreven Gizmo

Nieuws

In maart dit jaar werd hij voor dood achter gelaten langs de kant van de weg in Engeland. Gizmo, toen slechts vier maanden oud, was uitgemergeld, onderkoeld en uitgedroogd. Ook zat hij onder de luizen, had last van wormen en bleek een longontsteking te hebben. Nu liet hij iedereen een poepie ruiken en maakte hij afgelopen weekend op Equifest een winnend debuut in de showring!


Het bonte hengstje won niet alleen zijn eigen rubriek, maar werd ook algemeen kampioen van de keuring. “We kunnen het nog steeds niet geloven. Hij deed het zo goed”, zegt dierenarts Carolyn Wyse van de kliniek die Gizmo er weer helemaal bovenop hielp.

Fans


“We hadden al niet gedacht dat hij zijn eigen rubriek zou winnen, laat staan het algemeen kampioenschap! Het was heel emotioneel, we zitten allemaal nog in een roes.” Gizmo hoefde het niet helemaal alleen te doen op de keuring: hij heeft een heuse fanclub die hem aanmoedigde, waar hij erg van leek te genieten. “Hij vond al die aandacht heerlijk”, vertelt Wyse.

Tranen


De jury besteedde in eerste instantie weinig aandacht aan het jonge hengstje. Althans, zo leek het. “Achteraf vertelde een jurylid me dat ze expres niet over Gizmo sprak, omdat ze bang was dat ze anders moest huilen!” Ook dacht ze dat één jurylid moest lachen tijdens het kampioenschap, maar hij bleek te snotteren. Gizmo heeft de hele terugweg lekker geslapen en geniet nu weer van zijn rust.

Klik hier voor foto’s en een filmpje van Gizmo op de keuring.

Bron: Horse and Hound