Kind met pony
Kind met pony

10 Herinneringen uit je ponytijd

Nieuws

Vele dagen werden op de manege versleten en er werden heel wat herinneringen op gedaan. Deze tien herinneringen uit je ponytijd zal dan ook bijna iedereen wel herkennen ;) .



1. Achterstevoren op je pony zitten


Wie heeft het niet gedaan, misschien wel tijdens een les of gewoon met vriendinnetjes. Achterstevoren op je pony zitten. Al ging het misschien niet altijd even goed...

2. Een stoel nodig hebben tijdens het opzadelen


Er was altijd wel een vervelende pony die zijn hoofd net hoog genoeg wist te houden zodat je het hoofdstel niet op kon doen. Een stoel of krukje deed dan wonderen.

3. Je eerste val


Je eerste val van je pony blijft je altijd bij. Grote kans ook dat je door je ouders weer op je pony gezet werd, terwijl je eigenlijk zelf niet meer wilde. ‘Jij wilde paardrijden!’ was vaak de reden.

4. Ouders die voor het eerst een hoofdstel omdoen


Tjah, vaak moesten je ouders er ook aan geloven. De eerste keer dat zij met een hoofdstel in hun handen stonden, wisten ze zich waarschijnlijk ook geen raad.

5. Je eerste wedstrijd


Misschien was het wel gewoon een onderlinge wedstrijd, maar de zenuwen waren waarschijnlijk wel aanwezig! En met een big smile ging je aan het einde van de dag met een lintje naar huis.

6. Je favoriete pony op de manege


Ieder kind had wel een favoriete pony op de manege. Iedere week hoopte je dat je weer op deze pony mocht rijden. Mocht je deze keer niet op hem rijden? Dan zou je het vast een stuk beter gedaan hebben, dan het meisje die deze week wel op die pony mocht rijden ;) .

7. Je beugelriemen om je beugels slaan, zodat ze korter konden


Vaak waren beugelriemen veel te lang. Zelfs het op het laatste gaatje had je nog niet genoeg steun. Oplossing? De beugelriemen een paar keer om de beugel slaan!

8. Je pony die stopte om wat gras te eten


Wie heeft het niet meegemaakt? Een eigenwijze (en vaak sterke) pony, die even stopte om een hapje te nemen.

9. Springzweepjes met een lus voor je pols


Tegenwoordig gebruik je ze vast niet meer, maar vroeger had iedereen ze. Het springzweepje met een lus voor om je pols, zo kon je hem niet verliezen tijdens het rijden.

10. Fluwelen caps met strikje


De fluwelen cap zie je nog steeds, maar hij is lang niet mee zo populair als vroeger. Het was ongeveer de enige cap die je in de ruitersportzaak kon vinden. Welke had jij? Die met een groene, rode of blauwe binnenkant? ;-)

Bron: Bitmagazine.nl