Bit huissokken
Bit huissokken

Bit huissokken

Nieuws
Deze warme, grijze wollen huissokken geproduceerd door het merk soxs.co zijn:

  • De oplossing voor koude voeten

  • De beste sokken tegen wintertenen

  • Geschikt voor gevoelige voeten

  • Bestrijdt voetschimmel

  • Bestrijdt zweetvoeten


Veel mensen hebben te maken met koude voeten. Vrouwen in het bijzonder. Naast voldoende beweging, is het dragen van warme wollen sokken de oplossing om koude voeten tegen te gaan. De schapenwollen sokken stimuleren de bloedcirculatie, waardoor warme voeten gegarandeerd zijn! Daarnaast irriteert de wol de huid niet. Zweet wordt snel opgenomen door wol, waardoor de voeten minder snel afkoelen. Tevens is wol antibacterieel, anti-schimmel, absorbeert het zweet en vermijdt het nare luchtjes. Voetschimmel en zweetvoeten hebben dus weinig kans.

De Bit huissokken is gemaakt van 60% wol en 40% polyamide.

 



Wasvoorschrift
Wol kan jaren meegaan, mits het op de juiste manier wordt gebruikt en gewassen. Het wassen van de huissokken is eigenlijk niet nodig, want de wol is bijna volledig zelfreinigend. Het eiwit in wol neutraliseert geuren en schadelijke stoffen uit zweet en zo krijgen bacteriën minder kans zich te ontwikkelen en een onaangename lucht te produceren. Wol bevat daarnaast wolvet (lanoline). Dit zorgt ervoor dat water en vuil niet in de vezel trekken, maar het juist afstoot. Wassen is dus eigenlijk niet altijd nodig: even uitschudden en laten luchten in de buitenlucht is meestal voldoende!

Wanneer de voorkeur uitgaat naar het wel wassen van de sokken, wordt het volgende geadviseerd. Het beste is om de wollen sokken met de hand te wassen. Wanneer men toch liever gebruik maakt van een wasmachine, kan met het beste gebruikmaken van het wolwasprogramma en wolwasmiddel. Was de sokken niet met een temperatuur hoger dan 30 graden en doe de huissokken nooit in de droger!

Verantwoord geschapen wol
De huissokken zijn gemaakt van ecologisch schapenwol. De schapen zijn op diervriendelijke wijze geschoren en de sokken zijn ontwikkeld volgens de richtlijnen van de International Wool Textile Organisation (IWTO) en draagt hiermee bij aan dierenwelzijn en duurzaamheid. Bij dierenwelzijn wordt er gewerkt met de vijf principes die voldoen aan de fysiologische en gedragsmatige behoeften van de schapen: milieu, voeding, gezondheid, gedrag en behandeling.
bit sokken
bit sokken
Bit sokken
_39A7924
_39A7941