foto (7)
foto (7)

Zes types bezoekers die je op iedere eventingwedstrijd ziet

Nieuws

Op een eventingwedstrijd komen niet alleen maar paardenliefhebbers, maar ook netwerkers, bierdrinkers, shopaholics en dagjesmensen. Dit levert een leuk gevarieerd scala aan bezoekers op, waaronder de volgende types.




1. Het paradepaardje
Het paradepaardje heeft al sinds de vorige eventingwedstrijd zijn outfit klaarliggen voor de volgende. Deze outfit is met veel precisie uitgezocht en afgestemd, maar veelal niet erg praktisch. Je ziet het paradepaardje op (hoge) hakken of lichte schoenen met veel moeite door de blubber richting de VIP-tent ploeteren.

2. De paarden-nitwit
De paarden-nitwit gaat vooral voor ‘de ambiance’ en ‘de gezelligheid’, maar heeft geen flauw idee hoe de paardensport werkt. Een piano is toch een muziekinstrument? En een heksenoog zie je alleen tijdens Halloween. Deze persoon hoor je het hardst “Ahhh, zielug!!!” roepen als een paard valt of een tik krijgt.

3. De corduroy-kakker
Deze persoon behoort tot de categorie ‘oud geld’, zoals Jort Kelder zou zeggen. Deze in de volksmond genoemde ‘kakker’ is helemaal in zijn element op de military. Voor hem of haar draait het om een glaasje ‘bubbels’ en lekker netwerken. Je spot de corduroy-kakker met de typische bruine laarzen, een beige of witte broek (uiteraard corduroy), een geruit jasje en uitbundige hoed, met als accessoire een of meerdere jachthond(en).

4. De loslopende ruiter
Als je de loslopende ruiter spot denk je direct: ‘Waar is het paard?’ Compleet uitgedost in (witte) rijbroek, rijlaarzen en bodywarmer loopt deze persoon over het veld. En nee, dit is geen deelnemer, maar enkel een bezoeker. Je vindt de loslopende ruiter vooral in het strodorp, druk aan het shoppen voor nieuwe paardenspullen.

5. De ‘Waar is de biertent’-bezoeker
Deze bezoeker spot je inderdaad maar op één plek: de biertent. Zie je deze bezoeker elders met een verdwaasde blik? Begeleid hem dan gauw weer richting biertent. Deze persoon geeft met gemak € 200,- uit aan muntjes en ziet alleen paarden op de heen- en terugweg van en naar de biertent.

6. De socializer
Deze persoon kan letterlijk geen tien meter lopen zonder de volgende: “Heeee, jij hier! Wat leuk!!” De socializer kent werkelijk iedereen en is dan ook overal te vinden: in de VIP-tent, in het strodorp, op het parcours en in de biertent. De socializer betaalt geen toegangskaartje, maar krijgt uitnodigingen in overvloed.

Wees eens eerlijk, herken of ben jij één van deze types?


Disclaimer: Dit is geschreven met een knipoog en is niet bedoeld om iemand te beledigen of kwetsen.