120127930_ABFweb
120127930_ABFweb

Verwaarloosde pony’s krijgen nieuw thuis op zorgboerderij

Nieuws

Niet naar de slacht, zoals de eigenaar dreigde om er vanaf te zijn, maar lekker genieten op een zorgboerderij! Dat is nu de toekomst van twee verwaarloosde Shetlanders.


De dierenpolitie en een inspecteur van de dierenbescherming bezochten op 10 februari twee Shetlanders in Apeldoorn die niet de juiste verzorging kregen. De hoefverzorging van de Shetlanders had in het verleden al eens te wensen over gelaten. De schuwe pony’s lieten zich niet of nauwelijks onderzoeken door de dierenarts. Toch kon de dierenarts goed zien dat de hoeven van de ene pony veel te lang waren, wat zeer pijnlijk is, en de andere pony waarschijnlijk last van luis had, zo meldt de Dierenbescherming.

Slacht


Dierenbescherming: “De eigenaar vond het allemaal maar overdreven en dreigde de dieren naar de slacht te brengen om er vanaf te zijn. Hierop werd door de dierenpolitie proces verbaal aangezegd en onze inspecteur gaf de eigenaar de opdracht de verzorging van de dieren in orde te maken, omdat er anders nieuwe maatregelen zouden volgen.”

Zorgboerderij


Nog voordat al het papierwerk van deze zaak doorgegeven kon worden aan de betreffende overheidsinstantie, ontving de LID (Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming) een e-mail waaruit bleek dat de eigenaar de pony’s aan een zorgboerderij in de buurt had afgestaan. Deze boerderij wilde de verzorging voor de dieren wel op zich nemen. Wel werd afgesproken dat de eigenaar de kosten voor de eerste behandeling zou betalen.

Nieuw thuis


Inmiddels heeft de inspecteur de pony’s op de boerderij bezocht. “De dieren staan er nu fantastisch bij. Hun hoeven zijn bekapt en zijn weer helemaal netjes”, meldt de inspecteur. De pony’s kunnen overdag naar buiten en ‘s nachts lekker binnen staan. Als ze aan hun nieuwe thuis gewend zijn, komen ze in een groep met ander pony’s te staan.


Klik hier voor foto’s.

Bron: Dierenbescherming