Zadelkamer
Zadelkamer

Tips voor online bestellen

Nieuws

Via internet aankopen doen is erg verleidelijk. Prijzen zijn soms lager dan in de winkel en je hoeft er niet voor op pad, waardoor je meer tijd bij je paard kan doorbrengen. Maar hoe weet je dat dat mooie hoofdstel niet alleen op de foto zo mooi is, maar ook in het echt? Josh Wright, van Equus Now!, geeft op Horse Collaborative tips om zo veilig en goed mogelijk je paardenspullen online te kopen.



1. Bescherm jezelf


Als je online iets voor je viervoeter wil kopen, doe dat dan bij voorkeur bij een site die als betrouwbaar bekend staat. Verkoopgroepen op Facebook of fora bijvoorbeeld zijn erg handig, maar je weet niet altijd wie je voor je hebt. Als je via deze weg een aankoop wil doen, is het verstandig even te kijken of je wat informatie kan vinden over de verkoper. Als je betaalt, wil je natuurlijk ook wel je spullen ontvangen. Let erop dat je nooit privégegevens geeft, zoals inloggegevens van je bankaccount!

2. Vraag om meer informatie


Als je twijfelt over een product, vraag dan vooral om meer informatie. Dit kan gaan om extra foto’s of ‘technische’ informatie over het product. Zo is de kans dat je voor een verrassing komt te staan als het product binnenkomt kleiner.

3. Vragen om korting


Soms krijg je bijvoorbeeld korting op de verzendkosten als je meerdere producten koopt. Als dat niet het geval is, kun je er altijd naar vragen. Bij tweedehands spullen kun je ook vragen om een korting, bijvoorbeeld als je het product de gevraagde prijs niet waard vindt, maar het wel wil hebben.

4. Tweedehands prijzen


Als je tweedehands producten koopt is het verstandig op te letten of de prijs redelijk is. Een mooie prijs voor gebruikte spullen is tussen de 40 en 60 procent van de originele verkoopprijs. Dat hangt natuurlijk wel af van de conditie, of het product populair is enzovoorts. Producten van een heel populair of duur merk kunnen soms ook wat prijziger zijn.

5. Niet goed, geld terug


Zoek uit of het mogelijk is het product terug te sturen als je niet tevreden bent en dat je dan je geld terug krijgt. Het gebeurt wel eens dat een product toch niet aan je verwachtingen voldoet. Als er geen ‘niet-goed-geld-terug’-garantie is, is het misschien verstandig verder te kijken.

Bron: Horse Collaborative
zadelkamer - Arnd Bronkhorst
6199761