verveling
verveling

Bit Buzz: De beste tips tegen verveling op stal

Nieuws

Even lekker lezen tijdens je lunch! Bit brengt je dagelijks je portie paardennieuws. We verzamelen items op het gebied van instructie, gedrag en welzijn. Daarnaast ontbreken humor en emotie natuurlijk niet. Vandaag onder andere: przewalskiveulen geboren in Brits natuurgebied, zo ga je verveling op stal tegen, en het hoe en waarom van ‘aan de teugel’ rijden.



Nieuws


Bij een verkeersongeluk is afgelopen woensdag voormalig olympisch eventingpaard Gazelle de la Brasserie overleden. De 22-jarige merrie was onderweg naar haar geboorteplaats in Zwitserland, waar ze van haar pensioen mocht gaan genieten. Gazelle reed met de Belgische eventing-amazone Karin Donckers twee Olympische Spelen, twee Wereld- en Europese kampioenschappen. Lees verder.



Nieuws


In een natuurreservaat in het Britse Kent is een Przewalskiveulen geboren. Dat is goed nieuws voor het behoud van de soort, die in 1970 officieel uitgestorven werd verklaard in het wild. Het merrieveulen is de tweede nieuwe aanwinst voor de kudde in een jaar tijd: in augustus werd ook al een veulen geboren. Lees meer.



Verzorging


Wanneer je paard langer op stal moet staan, ligt verveling op de loer. Gelukkig zijn er een aantal slimme manieren om deze verveling tegen te gaan. Verstop bijvoorbeeld wortels tussen het stro of in gevulde hooinetten, of laat stukjes appel in zijn waterbak drijven. Horse & Hound heeft de beste tips tegen verveling op stal voor je verzameld. Klik hier om het artikel te lezen.



Rijtechnisch


‘Aan de teugel’: een veelgebruikt begrip, met name in de dressuur. Toch is een paard dat ‘aan de teugel’ Hoe laat je je paard nageven en waarom is dit eigenlijk zo belangrijk? In deze instructievideo van EventionTV wordt het hoe en waarom van nageeflijkheid duidelijk uitgelegd met behulp van verschillende paarden en ruiters. Klik hier om de video te bekijken.