hartslagmeter
hartslagmeter

Met deze app houd je je paard 24/7 in de gaten

Nieuws

Het liefste zouden we 24/7 bij ons paard zijn, maar helaas gaat dat gewoon niet. Om je paard toch in de gaten te kunnen houden is er nu een app: Equisense. Via een iPhone-app zie je de hartslag, ademhaling en zweetproductie van je paard.


De Equisense ziet eruit als een simpel dekje voor je paard, maar dan met ingebouwde sensoren. Op Kickstarter is de Equisense al een succes want er zijn al genoeg mensen gevonden die het streefbedrag van €50.000 bijeen hebben gebracht. De eerste 20 belangstellenden investeren €149, de Premium Early Bird (bijna op) is €199 en iedereen die daarna komt investeert minstens €249. Het paardendekje wordt wereldwijd verstuurd, maar hou er rekening mee dat er eigenlijk ook nog een betaald abonnement bij hoort (je krijgt de eerste drie maanden gratis). Kies je niet voor zo’n abonnement, dan moet je de data lokaal via Bluetooth inlezen. Voor €29 kun je ook nog de naam van je paard op deze wearable laten zetten.

De Equisense is bedoeld om te kijken of je paard gestrest is en mogelijk bezig is ziek te worden, zodat je sneller in actie kunt komen. Met de bijbehorende apps kun je ook meteen alle bezoekjes aan de dierenarts en eventuele vaccinaties vastleggen. Je kunt als paardenbezitter verder nog kijken hoe actief je paard is en hoeveel tijd het paard slaapt.

In september zijn de eerste exemplaren klaar. In de toekomst wil het team, dat in het Franse Lille is gevestigd, nog meer dingen meten zoals de voeding van het paard. Zoek je een wearable voor je paard die je nu al kunt aanschaffen, dan moet je bij SeeHorse zijn. Die wearable is voor $499 wel wat duurder. Vorig jaar was er op Kickstarter ook de Balios, een andere wearable voor je paard. Die bracht maar liefst €170.000 op, wat maar aangeeft hoeveel animo er voor dergelijke producten is.



Bron: iCulture