121102869_ABFweb
121102869_ABFweb

10 voordelen van pony zijn

Nieuws

Geef toe: grote kans dat een pony heeft bijgedragen aan jouw paardenliefde. Bijna allemaal zijn we begonnen op de rug van zo’n kleine deugniet. Pony’s hebben ons met vallen en opstaan het rijden bijgebracht. Na de zoveelste val hebben wij misschien een ‘haat-liefde’-verhouding met pony’s, maar pony’s houden ervan om pony’s te zijn! En geef ze eens ongelijk!


Een reporter van HorseChannel heeft urenlang pony’s geïnterviewd en kwam met de onderstaande lijst van redenen waarom pony’s het fantastisch vinden om pony te zijn. (Lees dit met een dikke knipoog ;) )

1.


De meeste mensen gaan er al vanuit dat je stout bent, dus je hoeft niet te voldoen aan hoge verwachtingen!

2.


Het is een compliment als je omschreven wordt als ‘klein en mollig’.

3.


Omdat al jouw tuig in unieke kleine maten moet worden gekocht krijg je niet het tweedehandsje op waar de halve stal al mee rond heeft gelopen.

4.


Moeder natuur heeft je een dikke, weelderige voorpluk gegeven die de blik in je ogen verbergt. Zo weet niemand wat je denkt en wat je van plan bent! Score!

5.


Als je dit doordacht plant, kun je je hele carrière enkel stap- en drafproefjes lopen.

6.


Het sappige lentegras groeit zo hoog dat het toevalligerwijs op jouw mondhoogte is. Zo hoef je niet ver te rekken tijdens een buitenritje en kun je onopvallend hier en daar een pluk gras meepakken.

7.


Je wordt nooit opgescheept met belachelijk chique namen die paarden krijgen, zoals Dame Hertogin van de Bosrand II. Jij krijgt vaak een mega schattige naam, als Peanut, Donut of Cookie.

8.


Dankzij een handig laagje vet over je ribbenkast is makkelijk om de aanhoudende, bonkende kuiten en hakken van kinderen te negeren!

9.


Door het uitvoeren van de befaamde pony yogapositie, genaamd ‘de knielende giraffe’, ben je in staat om op je knieën, met je hals omlaag en met je hoofd zijwaarts eten te stelen van je nietsvermoedende buurman in je stal of wei naast je.

10.


Als je heel lief en braaf bent heb je voor altijd een vast thuis, omdat je eigenaren het niet over hun hart kunnen krijgen je te verkopen. Als je heel stout en wild bent heb je voor altijd een vast thuis, omdat je eigenaren niemand zo ver kunnen krijgen om jou te kopen!

Bron: HorseChannel