vakantie
vakantie

De fijnste reisjes voor paardenmeisjes

Nieuws

Vakantieplannen maken; heerlijk! Een stedentrip naar een leuke stad, een strandvakantie naar een zonnig eiland of misschien een actieve reis: het zijn fijne vooruitzichten. Maar een paardenvakantie is natuurlijk helemaal geweldig! We geven je wat inspiratie voor gave reisjes voor paardenmeisjes, voor wie nog geen vakantieplannen heeft ;)



Inspiratie voor paardrijvakanties:



  • Een cattle drive op een echte Amerikaanse ranch, oh yeah! Drijf samen met echte cowboys een kudde koeien van de ene bloedhete vlakte naar de andere, dat is op en top samenwerking met je paard! Voor zo’n gave westernvakantie hoef je trouwens niet per se de hele oceaan over te steken. Ook dichter bij huis worden zulke reizen aangeboden, in Zuid Frankrijk bijvoorbeeld.

  • Zwemmen met je paard, heb jij ‘m ook op je bucketlist staan? Het liefst natuurlijk met prachtig helder water en een stralend blauwe lucht. Voor jou en je paard een gave ervaring, vooral dat heerlijke moment dat het verkoelende water de rug van je paard raakt en hij even trilt en zucht van genot. Dit is trouwens best haalbaar, er zijn genoeg mooie plekken in Europa om te paard de zee in te gaan. Ken je Corsica al? Wat ons betreft een topplek voor een tropische zwemsessie te paard!

  • Een avontuurlijke trektocht te paard, een aantal dagen alleen maar rijden in een prachtige omgeving en af en toe lekker uitrusten en picknicken onderweg. Heerlijk! Rij door bergen, wijngaarden, rivieren, meren of hoogvlaktes, waar je maar wil. Want trektochten zijn op heel veel mooie plekken mogelijk, bijvoorbeeld in de Ardennen, Andalusië, Duitsland maar ook in Canada en het prachtige Andesgebergte in Argentinië.

  • De Big Five spotten vanaf een paardenrug in Zuid Afrika, wat een droom! Tussen de giraffen, zebra’s, en impala’s door geniet je natuurlijk van de mooie natuur. Overnachten in een luxe safaritent met buitendouche of liever tijdens een bushcamp slapen rond een kampvuur? Wij zetten ‘m op ons lijstje!

  • De middernachtzon beleven in IJsland. Al töltend, op een stoere IJslander. Tijdens dit bijzondere natuurverschijnsel dat in hartje zomer voorkomt, blijft het ongeveer de hele nacht licht. Je beleeft eigenlijk een zonsondergang en zonsopkomst tegelijk, en dat op de rug van paard!


Wij dromen nog even weg bij deze heerlijke paardenvakanties... Hoe ziet jouw ideale paardrijvakantie er uit? We zijn benieuwd, vul ons lijstje aan!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Bit.