hoofdstel
hoofdstel

Crea bea met je hoofdstel

Nieuws

Het paard op deze foto is natuurlijk een plaatje, maar het hoofdstel kan nog wel wat opgeleukt worden. Heb je zin om lekker crea bea bezig te zijn? Pak je knutselspullen maar uit de kast, want met deze leuke tips geef je je saaie hoofdstel een spetterend nieuw leven.



Je hoofdstel verven


Het klinkt misschien wat raar, maar je kunt je hoofdstel gewoon verven. Er is hiervoor speciale lederverf op de markt in allerlei leuke kleuren. Haal je hoofdstel helemaal uit elkaar, maak het goed schoon en ontvet het met bijvoorbeeld spiritus. Breng de verf aan in zoveel mogelijk dunne laagjes en laat het grondig drogen. Op de verpakking van de verf staat precies hoe het werkt.

Steentjes plakken


Dit is hartstikke leuk voor op je frontriem, gespen of de bakstukken. Ga voor subtiele strass steentjes of leef je helemaal uit met bloemen, lieveheersbeestjes en grote glitterstenen. Loop de gemiddelde knutselwinkel binnen en je vindt allerlei mooie steentjes, maar ook bij de Action of Xenos kun je veel leuke spullen vinden. De steentjes zet je vast met speciaal hiervoor bestemde lijm die bijvoorbeeld ook wordt gebruikt om strass steentjes op showkleding te bevestigen. Het is het makkelijkst om vanuit het flesje kleine stipjes lijm te zetten op de plek waar je de steentjes wilt hebben. De steentjes zet je er daarna met een pincet op. Druk voorzichtig aan en laat goed drogen.

Lint of weefband


Lint met glitters, neon kleuren, bloemen, hartjes en wat denk je van kant? Lint of weefband geeft een super leuk effect. Je kunt het lint om het hoofdstel heen wikkelen of stroken afknippen en erop plakken. Om het lint vast te plakken kun je dezelfde lijm gebruiken als hierboven beschreven, maar je kunt ook een knutsel lijmpistool gebruiken. Zo’n lijmpistool is wederom te koop bij onze favoriete budgetwinkels. Let er met het lijmen wel op dat je de lijm heel dun aanbrengt, anders zie je de lijm door het lint heen.

Misschien onnodig om te vermelden, maar we raden je aan om een oud hoofdstel te gebruiken. Mocht er iets mis gaan is het niet zo erg. Je kunt ook alleen oude frontriemen gebruiken en deze lekker vaak afwisselen.

Heb jij je hoofdstel al eens opgepimpt en heb je tips en ideeën voor ons? Laat ze dan vooral achter in de reacties.


Ook foto’s van jullie creaties zijn welkom!

1697181
1703981
1704011