080717052_ABFweb
080717052_ABFweb

Bit Buzz: Eventingamazone verft paard roze

Nieuws

Even lekker lezen tijdens je lunch! Bit brengt dagelijks om 12:00 uur je portie paardennieuws. We verzamelen items op het gebied van instructie, gedrag en welzijn. Daarnaast ontbreken humor en emotie natuurlijk niet! Vandaag onder andere: Vermiste IJslander teruggevonden met speurhonden, Roze voor het goede doel en Kerstversiering op stal.



Fun: Roze voor het goede doel


De Britse eventingamazone Emma Hyslop wil voor het goede doel Breast Cancer Now haar paard roze verven. De organisatie zet zich in voor de bestrijding van borstkanker. Via Facebook kondigt Hyslop aan haar paard Willy voor de eventingwedstrijd in Badminton roze te maken als ze 30.000 likes heeft bereikt op haar pagina.



Nieuws


Drie dagen lang was de IJslander Kari vermist, toen hij met behulp van speurhonden werd teruggevonden. Volgens zijn eigenaresse Judith van Ekeren maakt hij het goed: “Hij heeft niks gebroken, maar hij was wel mager, koud en stijf geworden na het hachelijke avontuur. Maar het ziet er allemaal goed uit”. Lees hier verder.



Nieuws


De dierenartsen Otto en Jan Voortman uit Goor zijn vrijdagmorgen vroeg tijdens de traditionele paardenmarkt in hun woonplaats door twee onbekende mannen bedreigd. De mannen brachten een paard in dat door de artsen werd afgekeurd. De weigering leidde tot een scheldpartij en bedreigingen. “Ik doe dit al tien jaar, maar zulke agressieve bezoekers heb ik nog nooit meegemaakt”, aldus Otto Voortman. Lees hier meer.



Fun: Kerstversiering op stal


Over twee weken is het kerst! Staat de kerstboom al in je woonkamer? Vergeet dan ook de stal niet een leuk feestelijk tintje te geven. De lezers van Horsenation geven je alvast wat inspiratie. Bekijk hier de foto’s van hun versierde stallen.



Video


Wat is er lekkerder dan heerlijk door het zand rollen? Juist: gezellig met z’n allen door het zand rollen! Deze beelden zorgden voor een brede lach op ons gezicht.